I årets hagemessemagasin får du eksperttips om drivhus, plen, roser, birøkt, krukker i hagen og mye mer. Du kan også lese om flere kjente hageentusiasters favorittsysler i hagen og få deres beste hagetips.

Her er årets digitale hagemessemagasin

Hagemessen på Lillestrøm nærmer seg med stormskritt. Allerede nå kan du lade opp til årets store hagebegivenhet ved å lese det offisielle messemagasinet i digital utgave.

Hage.no har tradisjonen tro produsert magasinet som deles ut gratis ved inngangen under messedagene på Lillestrøm 20-22. april. Nå kan du lese hele bladet i digital versjon på våre nettsider.

Les hagemessemagasinet 2018 her.

– Hage- og uterom stadig viktigere
Årets magasin er på 68 sider og inneholder mye aktuelt hage- og messestoff. Som mediepartner til Hagemessen har hage.no og Byggeindustrien stått for redaksjonelt innhold, annonsesalg og produksjon av magasinet for åttende år på rad.

Arve Brekkhus, sjefredaktør i Byggeindustrien og hage.no

– I Byggeindustrien har vi gjennom flere år jobbet aktivt mot hage- og utemiljøsegmentet. Ved siden av at uterommene og hagene er viktig for privatmarkedet, blir utomhusarbeidene også en stadig viktigere del av prosjektgjennomføringen i byggenæringen. Vi ser at det bygges mange flotte utomhusanlegg i forbindelse med utbyggingen av både boliger og yrkesbygg – i tillegg til anleggsprosjektene. Dessuten ser vi at grønne løsninger blir stadig viktigere på byggenes takkonstruksjoner, spesielt i de større byene, sier sjefredaktør Arve Brekkhus i Byggeindustrien og hage.no.

Tidenes grønneste messe

Årets Hagemesse fyller tre haller på Norges Varemesse med til sammen 25.000 kvadratmeter. Godt over 200 utstillere vil fylle messehallene i løpet av tre hektiske dager midt i april.

Skal du anskaffe drivhus, anbefales det å legge inn et enkelt vanningsanlegg. Her er en løsning med dusj og vanningscomputer. Foto: Skarpihagen.no

– I år har vi et rekordstort antall gartneriutsalg fra inn- og utland på messen. Blant årets utstillere er også et tyvetalls firmaer som tilbyr drivhus, utestuer, paviljonger, lysthus og anneks. Publikum vil få se både tradisjonelle drivhus, klassiske drivhus i engelsk stil, minidrivhus, veggmonterte drivhus, hagestuer, paviljonger og terrassetak, sier projektleder Marit Sagen i Hagemessen.

Hun legger også til at Mattorget har blitt en suksess, og at en rekke  tilbydere av blant annet økologiske varer være tilstede på messen i år.

Drivhustips

Går du med planer om å skaffe drivhus, kan du lese en matnyttig artikkel fra hageblogger Espen Skarphagen, som er opphavsmannen bak bloggen skarpihagen.no. I fjor bygde han sitt eget drivhus, og i magasinet gir han leserne mange gode tips og innsikt i egne erfaringer, blant annet om hva slags utstyr og tilbehør som det lønner seg å anskaffe.

Hagetips fra hagekjendiser

– Når jeg skal kose meg i hagen, liker jeg best å ligge i hengekøya eller å bake pizza, sier Radio Norge-profil Øyvind Loven. Her foran sin velvoksne utepeis hjemme i hagen på Nordstrand i Oslo. Foto: Privat

Av innholdet ellers kan du lese om kjente og ukjente hagefolks hager, deriblant radiomannen Øyvind Loven og hageblogger Anne Holter-Hovind.

Du får også eksperttips om hvordan du skal oppnå drømmeplenen, mens Roseforeningen gir tips om tre gode klatreroser.

Traisjonen tro gir magasinet også en oversikt over seminarer og foredrag fra messescenen, samt en fullstendig liste over alle utstillere og hvor de har sine stands.

Krukker i hagen

Bli med inn i Claus Dalbys krukkehage. Foto: Klematis

Det er mange som liker å ha blomster i krukker, og hage.no har fått innblikk i den danske hageeksperten Claus Dalbys fantastiske krukkehage. I magasinet får du krukketips av Dalby og kan se noen av bildene fra hans nyeste krukkebok, Krukker i haven.

Møteplass for hagefolket
Siden 2009 har hage.no samarbeidet med Norges Varemesse om messemagasinet.

– Hagemessen har som målsetting å skape en arena for inspirasjon, kunnskap, gode kjøp – og ikke minst være møteplassen for hagefolket. Magasinet er et oppslagsverk under selve messa, og vi tror mange tar vare på det i etterkant. Hagestoff er aktuelt året rundt, sier prosjektleder Marit Sagen på Hagemessen.

Årets messe kan by på alt innen hagemøbler, redskaper og maskiner, hageutstyr, drivhus/utestuer, frø, løk og planter, griller, stein, ferdigplen og mye mer. Messegeneralen både håper og tror at det blir folksomt på Lillestrøm den neste siste helgen i april.

I tillegg til gratisdistribusjon på messen, følger magasinet med som bilag til Byggeindustrien nr 6. Det totale opplaget er på 24.000 eksemplarer.

Besøk gjerne hage.no, som vil være tilstede alle dagene på messen på stand E02-04 i E-hallen.

Med over 200 utstillere vil det bli mye å se på og bli inspirert av for et hageinteressert publikum på Hagemessen. Foto: Svanhild Blakstad