Her blir boreriggen skylt vekk av gigantisk vannlekkasje i Oslo

Under legging av nye vann- og avløpsledninger i Stavangergata i Oslo ble en hovedvannledning kuttet onsdag. Vannmassene var kraftige nok til å ta med seg en hel borerigg.

Litt før klokken elleve onsdag formiddag kuttet PA Entreprenør over en 400 millimeters hovedvannledning på Bjølsen i Oslo. Entreprenøren legger nye vann- og avløpsledninger for Vann- og avløpsetaten, og kuttingen av ledningen var planlagt.

Leserfoto

– Et sted i kjeden har det skjedd en feil. Dette var en planlagt jobb, og entreprenøren skulle jobbe på ledningen, som de trodde var stengt av. Den skulle ha vært stengt, sier beredskapsleder Sigurd Grande i Vann- og avløpsetaten i Oslo til Byggeindustrien.

Ifølge politiet på stedet, som NRK har snakket med, er det snakk om vannmengder på 2.500 liter per sekund som har lekket ut.

– Vi har ennå ikke full oversikt over situasjonen, men det tallet høres ikke usannsynlig ut. Det er snakk om store ledninger, og det har rent ut veldig mye vann, bekrefter Grande til Byggeindustrien.

Politiet meldte via sin Twitter-konto at vannet var bekreftet stengt av like før klokken tolv onsdag ettermiddag.

Beredskapsleder Grande sier til Byggeindustrien at selv om de frykter store skader på eiendom som en følge av lekkasjen, har de ikke blitt gjort oppmerksomme på noen personskader. Boreriggen i videoen skal være en radiorigg, og riggoperatøren vil dermed ikke ha sittet inne i noen hytte da maskinen ble tatt av vannmassene.

– Men hva har det å si for sikkerheten på anleggsplassen når noe slikt skjer på Vann- og avløpsetatens prosjekt?

– Vi skal granske dette nøye, understreker Grande.

PA Entreprenør viser til avtale med byggherre Vann- og avløpsetaten i prosjektet om at det kun er byggherre som skal uttale seg til mediene.