Tomas Jonsson fra HENT (til venstre) og Einar Gudmundsson fra Catenda. Foto: Kirsti Svenning/Catenda

HENT og Catenda inngår ny samarbeidsavtale

Entreprenør HENT og programvareutvikler Catenda har inngått en avtale om å utvikle og implementere Catendas Bimsync inn i prosjektstyringssystemet HENT Core.

Den nye funksjonaliteten skal etter planen være tilgjengelig for HENTs prosjekter i løpet av 2020, skriver Catenda i en pressemelding.

– Samarbeidet mellom Catenda og HENT gir mange nye muligheter for effektivisering og god visualisering gjennom Bimsync API, integrert direkte til vår applikasjon, sier Tomas Jonsson, konserndirektør for teknologi og bærekraft i HENT.

– Det er veldig inspirerende at en av landets største og mest ambisiøse aktører innen byggenæringen vil gjøre Bimsync til et vesentlig element i sitt interne prosjektstyringssystem. HENT har vært tidlig ute med å tenke helhetlig digitalisering, og har gjennom mange år investert tid og ressurser for å få til nettopp det med HENT Core. At de nå utvider plattformtanken og styrker sin egen innsats ved å integrere Bimsync, viser kraften som ligger i den åpne plattformen Bimsync er, supplerer driftsjef Einar Gudmundsson i Catenda.

Integrasjonen vil, ifølge pressemeldingen fra Catenda, sørge for all visualisering av IFC-modeller samt kommunikasjon i modellene. Dette gjelder behandling av alt fra aksjoner, leveranser, avvik og møtesaker til status for prosjektering, bestilling, levering og montering.