Holtermanns veg i Trondheim. Illustrasjon: Pir II

HENT bygger for Entra i Trondheim

HENT skal bygge andre byggetrinn for Entra i Holtermanns veg. Prosjektet er et BREEAM Excellent-prosjekt og den tredje største jobben HENT har fått i Trondheim

-Dette blir et signalbygg på vei inn til Trondheim sentrum. Prosjektet har en solid bærekraftsprofil og vi gleder oss til å bruke kompetansen vår på området . Tomta er liten og ligger sentralt, så erfaringen vår med å løse utfordringer på rigg og logistikk kommer godt med, sier konsernsjef i HENT, Jan Jahren i en pressemelding.

Byggetrinn 2 omfatter prosjektering og bygging av 23.000 kvadratmeter kontorbygg fordelt på tre fløyer, og parkeringskjeller. En glassgate binder byggene sammen. Kontorlokalene skal huse godt over 1000 arbeidstakere. Bygget skal sertifiseres som BREEAM Excellent.

Tidlig i 2020 ferdigstilte Entra byggetrinn 1, hvor Skatteetaten og Sykehusbygg har flyttet inn som leietakere.

- Dette er et stort og viktig prosjekt for Entra og en vesentlig del av satsingen vi gjør i hjertet av kunnskapsmiljøet i Trondheim. Vi har god erfaring med HENT, blant annet ved oppføringen av Media City i Bergen. Vi ser frem til et tett og godt samarbeide med dem også i Trondheim, sier Sigmund Virik, prosjektsjef for Entra i Trondheim i meldingen.

Oppstart på byggeplassen er i mars 2021 og prosjektet ferdigstilles sommeren 2023.