Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto

Helgeland Betong fisjonerer og får inn nye medeiere

Helgeland Betong skiller ut ferdigbetong og betongelementer i egne selskap, og selskapene får inn nye medeiere.

Helgeland Betong AS fisjonerer ut ferdigbetongvirksomheten i et nytt selskap, Helgeland Ferdigbetong AS. Igjen i Helgeland Betong ligger virksomhet innen betongelement, skriver selskapet i en pressemelding.

Begge disse to selskapene, Helgeland Betong AS og Helgeland Ferdigbetong AS, får nå nye medeiere sammen med Helgeland Holding AS.

Overhalla Betongbygg AS går inn som medeier med 50 prosent i Helgeland Betong AS, mens HGB Betong AS går inn som medeier med 51 prosent i Helgeland Ferdigbetong AS.

- Fisjonen gjøres for å legge bedre til rette for forretningsmessig utvikling av begge virksomhetsområdene. Med dette vil selskapene inngå i betydelig større grupperinger innen betongelement og ferdigbetong og kunne bidra enda sterkere i den utviklingen Rana, Helgeland og Nordland står foran, sier Stian Bohlin i Helgeland Betong i meldingen.

Selskapets ansatte i ferdigbetongavdelingen ansettes i Helgeland Ferdigbetong AS, og de ansatte i Helgeland Betong AS berøres ikke, står det i meldingen.

Helgeland Betong eies i dag av Helgeland Holding AS, og viderefører den virksomhet som ble etablert i 1952. Selskapet har base i Mo i Rana, og regnet hele Nord-Norge som sitt markedsområde.