Det gamle rådhuset i Sandnes skal transformeres til nye kontorarealer.
Det gamle rådhuset i Sandnes skal transformeres til nye kontorarealer.

Skal transformere det gamle rådhuset i Sandnes

Det gamle rådhuset i Sandnes har fått nye eiere. Nå skal signalbygget transformeres til nye og unike kontorarealer.

Det er investeringsselskapet Prospective og en gruppe lokale fagpersoner som står bak kjøpet. Nå ser de frem mot å transformere signalbygget fra 1961, som ble tegnet av Gustav Helland og Endre Aarreberg.

De nye eierne skriver i en pressemelding at de lover at de skal ta vare på alt som er verd å ta vare på.

Byggets vindeltrapp blir beskrevet som et smykke som bidrar til et godt førsteinntrykk. Trappegangen med glassbyggerstein skal også være et sjeldent syn.

Den ærverdige bystyresalen blir rehabilitert til fordums prakt, med sandblåste steinvegger og originale teakmøbler, står det i pressemeldingen.

– Vi ser for oss at den gamle bystyresalen skal brukes til både større møter, konferanser og ulike former for underholdning, sier medeier og Sandnes-patriot Bengt M. Tovslid.

Vindeltrappen i bygget beskrives som et smykke som bidrar til et godt førsteinntrykk.
Vindeltrappen i bygget beskrives som et smykke som bidrar til et godt førsteinntrykk.Foto: Ove Fosså

– Ved å pusse opp, rehabilitere og ta vare på særpreg, får lokalene en tydeligere karakter og et tilsvarende attraktivt uttrykk. Vi tror at fremtidsrettede bedrifter, som er opptatt av å bygge identitet og bedriftskultur med en bærekraftig profil, vil sette pris på innsatsen med å befare detaljene i gjenbruksbygget. Opplevelsen som skapes av de autentiske, historiske korrekte detaljene, vil bidra til å skape en unik atmosfære, fortsetter Tovslid.

Innflytting blir i første kvartal av 2023.Totalt vil bygget rommet 4.700 kvadratmeter kontorlokaler, står det i pressemeldingen.

– Vi gleder oss til å gi bygget nytt liv sammen med noen utvalgte, innovative bedrifter, sier Tovslid.