STYRKER SAMARBEIDET: Haakonsen & Sukke landskapsentreprenør går inn på eiersiden i Grøteig AS fra 1. oktober. Daglig leder Sindre Book i Grøteig (t.v) og Roar Håkonsen i Haakonsen & Sukke Landskapsentreprenør.

Håkonsen & Sukke kjøper seg inn i Grøteig

Vestfolds største anleggsgartnerfirma, Håkonsen & Sukke Landskapsentreprenør AS kjøper seg inn i Horten-baserte Grøteig AS.

Fra 1. oktober eier Håkonsen & Sukke Landskapsentreprenør AS en tredjedel av selskapet. Dette vil styrke samarbeidet mellom to av Vestfolds ledende anleggsgartnerfirmaer, ifølge en pressemelding.

– Grøteig AS er et selskap som er i en god utvikling og de er like engasjerte i faget som oss, sier daglig leder Roar Håkonsen i Håkonsen & Sukke Landskapsentreprenør.

De to selskapene kjenner hverandre godt fra før – og har over tid vært i dialog om et potensielt samarbeid.

Står enda sterkere sammen

– Vi ønsker Håkonsen & Sukke Landskapsentreprenør velkommen inn på eiersiden hos oss. Vi ser mange muligheter ved å ha fått inn en solid partner som dem, sier daglig leder Sindre Book i Grøteig.

Det nye eierskapet betyr at selskapene kommer til å se på muligheter for tettere samarbeid på enkelte prosjekter samt se hvor de kan utnytte felles synergier. Mens Grøteig har hatt sin posisjon og styrke i nordfylket, har Håkonsen & Sukke hatt fokus på midt- og sydfylket. Nå dekker de til sammen hele Vestfold i tillegg til enkelte prosjekter i Buskerud, Oslo og Telemark.

Begge selskaper vil driftes som før

Håkonsen & Sukke

· Anleggsgartnerfirna etablert i Tønsberg i 2009

· 54 ansatte

· Vestfolds største anleggsgartnerfirma, med størst fokus på midt – og sydfylket

· Eies av Roar Håkonsen (40 %), Brede Sukke (40 %) og Tommy Lier (20 %)

 · Omsetning: 94 mill. NOK i 2017

Grøteig AS

· Anleggsgartnerfirma etablert i Horten i 1973

· 30 ansatte

· Oppkjøpet skjer i Grøteig Eiendom AS, som igjen eier Grøteig AS 100 %

· Etter oppkjøpet eies selskapet av Håkonsen & Sukke (34 %), Sindre Book (33 %) og Jarle L Staff (33 %)

· Omsetning: 43 mill. NOK i 2017

Verken kunder eller ansatte vil oppleve store endringer etter aksjeoppkjøpet. – Begge selskaper driver godt, med sterkt kundefokus og høy arbeidsmoral, og det skal vi begge fortsette med, sier Håkonsen. Det er ikke snakk om en sammenslåing av de to bedriftene. Selskapene skal driftes videre hver for seg, slik de drives i dag, så det vil være «business as usual», heter det i pressemeldingen.

Felles kultur og holdninger

– Felles for selskapene er at kvalitet er pri én. Videre holder avtaler og vi kommer til tida ute på prosjekter. Fagkompetanse, holdninger og arbeidsmoralen hos Grøteig, var den viktigste grunnen til at vi ønsket å gå inn på eiersiden. Disse folka er hel ved, og vi ser at disse selskapene er veldig like på kultur og holdninger internt, sier Håkonsen.

Selskapene er opptatt av å være løsningsorienterte og effektive i tillegg til høy faglig kompetanse.

– Jeg er sikker på at vi vil få stor glede av våre nye medeiere, som både kan bidra med sin kompetanse og stå på vilje inn i vårt allerede sterke fagmiljø, avslutter Sindre Book.