DNT: Vil hjelpe kommunene til bedre folkehelse

Turistforeningen vil gjerne hjelpe kommunale myndigheter med å holde folk friske og yrkesaktive, og mener at kommunene blant annet må tilrettelegge utearealer og parker for befolkningen.

Denne artikkelen er over ti år gammel.

Det er ventet at Den Norske Turistforenings (DNT) landsmøte i Geiranger lørdag vil vedta en resolusjon om foreningens plass i arbeidet for bedre folkehelse.

DNT-leder Kristin Krohn sier at kommunene må tilrettelegge utearealer, parker, nærmarker, turstier og sykkelveier, men at andre må lede an i aktivitetene.

– Toget går, men Turistforeningen har et suverent utgangspunkt for å «hoppe på» og ikke bli stående igjen på perrongen, sier Krohn Devold.

Begrensede midler
I sin tale til landsmøtet fredag pekte Krohn Devold på at kommunene etter loven har ansvar for problemstillinger som har med folkehelsen å gjøre.

– Men midlene er begrenset. De lokale frisklivssentrene – på kommunal eller fylkeskommunal basis – vil ikke få gjort noe uten frivillige samarbeidspartnere. Friluftslivet er tre ganger større enn idretten i aktivitetsvolum, og 80 prosent av befolkningen oppgir friluftsliv som den aktiviteten de kunne tenke seg å gjøre mer av. Den Norske Turistforening må gjøre dette mulig, konkluderte Krohn Devold.

1001 turforslag
Turistforeningens og NRKs felles friluftsportal ut.no hadde fredag premiere på et nytt 3D-kart, som ikke bare gjør portalen unik i internasjonal sammenheng men også presenterer hele 1001 turforslag i nærområdet.

– Vi har lenge hatt mange turforslag i fjelltraktene, men nå har vi fokusert på å få turforslag nær de steder der folk faktisk bor, sier webredaktør i Turistforeningen, Christian Strand.

– Men jobben er ikke over. Det er fortsatt mange steder i landet som vi har få eller ingen turforslag fra, sier han.

Han peker på at alle turforslagene nå er plassert på kartet. Når man leter i kartet etter informasjon om ett område, finner man også turforslagene, lover Christian Strand i DNT.

Les mer om ut.no her.

Powered by Labrador CMS