Trampoline i hagen kan gi nabokrangel

Det kan selvsagt være morsomt for mange å hoppe i trampoline, skjønt helt ufarlig er det ikke. Det er utrolig mange som skader seg. Men et annet problem er hva slike innretninger kan føre til av konflikter i et nabolag. Støyen kan til tider være voldsom, men verre er det når hele trampolinen kommer flygende og knuser alt som er i dens vei. Det har vært mye vind rundt i landet nå på forsommeren, og vi har registrert en rekke større og mindre ulykker på grunn av at trampoliner er kommet flygende.

Vi har en høy terskel når det gjelder barns lek i hager. Det er ikke alle som har det. Men man må forlange at den som setter opp en trampoline i egen hage, tar hensyn til naboene. Det kan være en fordel å snakke med dem på forhånd. Et minstekrav ellers er at trampolinene forankres skikkelig slik at de tåler et stormkast. Og selvsagt må man bruke sikkerhetsnett. Det forebygger ulykker.

I enkelte områder har vi inntrykk av at trampolinene brukes til langt på natt. Da oppstår det selvsagt gnisninger. Vårt råd er at man tar hensyn og at man bruker sunn fornuft.

Hagene skal brukes til lek og moro, men alt med måte.