Grønt idétog inntar hovedstaden

Torsdag 12 mai åpner den den omreisende utstillingen "Visions for Future Cities" i Spikersuppa i Oslo. Miljøvennlige ideer går som en grønn tråd gjennom utstillingen, som holder hus i syv tog-containere.

EU har kåret Hamburg til grønn europeisk hovedstad i 2011, og nå toger byen bokstavelig talt rundt i Europa og viser frem grønne løsninger og ideer.

Utstillingen er nylig kommet til Oslo og blir stående til 15. mai, før den flytter seg til Zürich. Oslo er femte by på turnélisten, og toget skal innom 18 byer før reisens slutt i Hamburg i oktober. 

Hage.no fikk være med inn i en av de syv containere før utstillingen åpnet torsdag morgen, og prosjektleder Corine Veithen viste entusiastisk frem den første vognen hvor den grønne hovedstaden Hamburg ble presentert.

- Vi har fått en flott mottakelse av publikum så langt, og håper på godt besøk også her i Oslo, sier Veiten til hage.no.

Urban park og skog
I den fjerde vognen er det laget en stilisert skog. Her kan man se naturen i sampsill med det urbane livet. Hovedvekten er lagt på urbane grøntområder og parker - i dag og i fremtiden.

Det er også utstrakt brukt av lyd- og filmeffekter. Man kan spille av diverse dyrelyder, og det er informasjon om hvert dyr. En annen utstilling demonstrerer endringer i luftkvalitet på forskjellige steder.

Utstillingen er et samarbeid mellom Hamburg by og EU.

Du kan lese mer her.