Kløver i plenen

Vi setter stor pris på å ha en grønn og fin plen. Plenen vår er så godt som uten løvetann, kjempeblader og annet ugress - med ett unntak, nemlig kløver. Vi har forsøkt å rive opp røttene med plenlufter, luke for hånd, samt bruk av ugressmiddel, men det kommar alltid tilbake.

Det ser ut til at det er etablert et omfattende rotnett som det er umulig å bli å få fjernet. Litt kløver i en plen gjør ikke så mye, men enkelte steder har det tatt helt overhånd. Er det mulig å bli kvitt kløver i en gressplen?

Hilsen Kjetil

Hei Kjetil

Du har helt rett i at kløveren har lange røtter og på røttene sitter det små hvite kuler som er nitrogenfixerende. Dette gjør at de faktisk gir næring til gresset. Det var det positive med kløver, utover at det jo er litt fint også da.

Men jeg forstår at dere ønsker å bli kvitt det. Det eneste jeg kan forestille meg muligens kan ta kløver, er å bruke “Plenrens” effektivt om sommeren. Det kan strøs eller sprøytes på. Jeg er bare litt i tvil om det er “sterkt nok” for en godt kløvertilvokst plen. Alternativet vil være å frese opp alt, rense jorden og starte forfra – noe som jo er litt drastisk.

Lykke til med prosjektet!

Med vennlig hilsen
Marit Næss