Bratt overgrodd skråning....

Fra plenkanten og ned i villnisset nedenfor selve hagen min går det en nokså bratt skråning. Skråningen er mange meter bred, og rundt tre meter høy på det meste. Nedenfor denne er vilnisset veldig uregjerlig, og bakken er humpete og ulendt. Vi vurderte å så den inn, men det blir vanskelig å klippe med vanlig motorklipper, og med en trimmer vil vi ikke få gjort annet hele sommeren.

Videre er skråningen overgrodd med flerårig ugress av ymse slag. Noen tips til hva vi kan finne på med denne skråningen, som en

avslutning på hovedhagen?? Vi ønsker også tips til hvordan vi skal gripe an vilnisset nedenfor? Det er jo en del av hagen vår, dette også, men vi har hittill ikke bestemt hva vi skal gjøre med dette området. Området er stort, antagelig bortimot et mål, og avluttes av veien nedenfor tomten vår. Dette området er nederste del av tomten vår, og ligger også 'midt i synet' på oss når vi sitter ute.

Hilsen Trine

Hei Trine

Skråningen høres ut som et mareritt! Jeg vet jo ikke stilen dere har på huset og omgivelsene forøvrig, men jeg kunne tenke meg å foreslå at dere renset opp i hele skråningen, la duk og kulesten som et dekke (kun 30% av stenene synlig over bakken) med åpninger for evt. forskjellige busker av Spirea som blomstrer på forskjellige tidspunkt / altern. Potentilla. Disse buskene er relativt selvgående og krever lite stell.

Området nederst (villnisset) ville jeg sprøytet, siden lagt brakk under sort plast en, eller aller best, 2 sesonger, kjørt på god jord og siden lagt frediggress, evt. i kombinasjon med steinlegging/buskbeplantning.

Håper dere forstår hva jeg mener. Hvis dere trenger et bilde av hva jeg mener med steinleggingen kan dere kontakte meg direkte på www.hageplanlegging.no og referere til denne mailen - sender jeg dere et bilde.

Med vennlig hilsen fra Marit Næss