Fra venstre: Stian Solbakken (TESS Vikersund), Ola Petter Hagen (Hæhre), Madelen Mørk Frydenlund (Hæhre) og Lillann Skatvedt (TESS Vikersund). Foto: Tor Kleiven, Hæhre Entreprenør
Fra venstre: Stian Solbakken (TESS Vikersund), Ola Petter Hagen (Hæhre), Madelen Mørk Frydenlund (Hæhre) og Lillann Skatvedt (TESS Vikersund). Foto: Tor Kleiven, Hæhre Entreprenør

Hæhre klare med ombruk av arbeidsklær

Hæhre Entreprenør og TESS Vikersund startet i april et pilotprosjekt for innsamling og ombruk av arbeidsklær. Hittil er det samlet inn hundretalls fullt brukbare plagg fra Hæhres prosjekter, som nå får et nytt liv.

– Siden april i år har vi hatt et pilotprosjekt på innsamling av brukte arbeidsklær, med tanke på ombruk av disse. I prosjektene våre har vi samlet inn brukte arbeidsklær, mens TESS Vikersund har stått for all logistikk fra prosjekt og til TESS, forteller fagleder Ola Petter Hagen i Hæhre Entreprenør i en pressemelding.

Han er ansvarlig for arbeidsklær i selskapet.

– Henvendelsen fra Hæhre om mulighet for ombruk av arbeidsklær og re-salg av dette var veldig spennende. Alle arbeidsklær blir gjennomgått og kontrollert. Lommer blir tømt, plagget blir sjekket for skader og sendt til rensing. Rensing blir utført hos ASVO Modum, som er en virksomhet med tilrettelagt arbeid. Eventuelle reparasjoner blir utført av Moving Mamas, en virksomhet som legger til rette for at innvandrerkvinner skal komme i arbeid. Dermed er vi også med å legge til rette for mangfold og inkludering, sier kundeansvarlig Stian Solbakken i TESS Vikersund i pressemeldingen.

Madelen Mørk Frydenlund, fagleder bærekraft i Hæhre Entreprenør, sier ombruk av arbeidsklær er bra både for lommeboka og miljøet. 

– Sammen med TESS har vi funnet en god løsning for ombruk av arbeidsklær som også legger til rette for mangfold og inkludering, forteller hun.

Sammen med leverandør Mascot Workwear er det utviklet en løsning i nettbutikken SmartStore, hvor man kan velge mellom nytt fra leverandør eller brukt tøy fra eget lager. Et viktig premiss i prosjektet var ifølge meldingen å kunne tilby en helhetlig løsning, hvor de ansatte tilbys nye og brukte klær i samme nettbutikk.