– Parkeringsanlegget for det nye sykehuset i Drammen og Drammen Helsepark skal åpnes i oktober neste år, sier Christian Tanum i HAB og Gøril Bergh i Drammen Helsepark.
– Parkeringsanlegget for det nye sykehuset i Drammen og Drammen Helsepark skal åpnes i oktober neste år, sier Christian Tanum i HAB og Gøril Bergh i Drammen Helsepark.

HAB sikret seg kontrakt i Drammen Helsepark

HAB Construction skal utføre alt innvending arbeid i parkeringskjelleren til Drammen Helsepark.

Helseparken og det nye sykehuset er grunnstammen i den nye helsebydelen i Drammen. Sykehuset er under bygging. Det blir 122.000 kvadratmeter stort, mens Helseparken blir tett opp under 100.000 kvadratmeter med fullt utbygd parkeringsanlegg. Den vil bestå av flere bygg i en rekke på 440 meter mellom Brakerøya stasjon og det nye sykehuset.

HAB har flere år bak seg på området. Selskapet har tidligere bygget fundamentet for gangbrua som skal bygges fra Brakerøya stasjon og inn til det sentrale møtepunktet i helseparken, og har også lagt avløpsledning i sjøen og bygd pumpestasjon for sykehusområdet i den nye bydelen i Drammen.

Nå har de fått oppdraget med å utføre det  innvendige arbeidet i parkeringskjelleren til Drammen Helsepark.

– Jobben starter nå. I oktober neste år skal parkeringsanlegget åpnes, sier administrerende direktør Gøril Bergh i helseparken i en pressemelding.

Første del av parkeringsanlegget er p-kjeller med 150 parkeringsplasser og tilsvarende utendørs. Samtidig skal det nye torget, navnet Helseplassen med åpent vannspeil og fortau, være på plass. Også det arbeidet skal utføres av HAB.

– Vi fortsetter jobben vi startet på for ett år siden. Det viser at vi har truffet på kvalitet, gjennomføring, kommunikasjon og pris. Nå ser vi fram til å fortsette samarbeidet med Drammen Helsepark og Probea som står for prosjekt- og byggeledelse for helseparken, sier administrerende direktør Christian Tanum i HAB i neldingen.

Første del av parkeringsanlegget er 200 meter langt og 8.800 kvadratmeter. Kjelleren ligger i hovedsak i Drammen, men en del ligger i Lier.

– De som parkerer i kjelleren, vil enkelt se når de passerer kommunegrensen. Senere skal vi doble kapasiteten. Vi har tilrettelagt for utvidelser mot vest og øst, sier Simenstad.

Helseparken bygges ut i flere trinn. Planlagt utbygging vil gå over ti år.