Godt Nyttår!

Vi ønsker alle våre lesere av Byggeindustrien og bygg.no et riktig Godt Nyttår. For mange bedrifter i byggenæringen har 2007 vært et godt år, og vi håper og tror at også 2008 skal bli like godt. Men da må vi få kontroll med grådigheten som har ridd deler av finansnæringen som en mare dette året. Vi tenker på Terra-skandalen og på råtne amerikanske boliglån. Verdensøkonomien er rystet.

 

Vi har også sett tilløp til spekulasjoner i det norske boligmarkedet. Den nedgangen vi registrerte i boligprisene nå på førjulsvinteren kan være et resultat av at en del av spekulantene har fått panikk. Mange prosjekter ble kastet inne på markedet samtidig. Den psykologiske effekten av de stadige renteøkningene r fra Norges Bank har fått boligkjøperne opp på gjerdet.

Vi håper på mer normale tilstander i 2008, men da er det kanskje slutt på den langvarige, eventyrlige prisøkningen på boliger. Det at roen legger seg over markedet betyr flere salg.

Vi vet at det er et underskudd på leiligheter i flere sentrale områder i Norge. Vi vet at befolkningsøkningen rundt våre store sentra vil øke. Det betyr at behovet for flere boliger absolutt er til stede - og det å investere i fast eiendom i slike områder er sikrere enn banken.

Det som kanskje kommer til å prege 2008 mer enn noe annet, er at klimadebatten begynner å få stor betydning også for byggenæringen. Er det noen som kan gjøre en innsats nettopp på dette området så er det byggenæringen . Derfor må næringen ta initiativ - og politikerne må forstå at byggenæringen er ett av de viktigste redskaper man kan bruke for å gjøre noe med klima og miljø.

Byggedagene 5. og 6. mars 2008 på SAS Radisson Plaza hotel i Oslo vil ha klima, energi og miljø som sine viktigste tema. Sette av datoene i dag og meld deg på. Like over nyttår legger vi ut påmeldingskupong på bygg.no hvor vi også vil legge ut programmet. Dette blir en meget viktig konferanse.

Ellers er Byggeindustrien 40 år i 2008. I den forbindelse vil vi lage mye morsomt og interessant.

Godt Nyttår alle sammen!