Glava hovedsponsor for Tour of Norway

Glava har gått inn som hovedsponsor for det nystartede sykkelrittet Glava Tour of Norway.

Glava Tour of Norway

1. juni: Tønsberg-Larvik

2. juni: Skien-Drammen

3. juni: Sarpsborg-Halden

4. juni: Jessheim-Hamar

5. juni: Hamar-Lillestrøm

Om en uke starter den første utgaven av etapperittet Glava Tour of Norway. Rittet har fått status som et 2.2-ritt av det internasjonale sykkelforbundet UCI. Det betyr at det er de nest beste utenlandske lagene og de beste norske som stiller på startstreken, men allerede neste år håper rittledelsen å bli oppgradert slik at Hushovd, Boasson Hagen og co kan stille opp.

Generalsponsor
Glava har gått inn som generalsponsor for rittet de nærmeste tre årene, og fortsetter sin satsing på norsk sykkelsport.

- I Glava er vi nok litt mer enn gjennomsnitt interessert i sykkel. Jeg opplever at hele byggenæringen er opptatt av sykkel. Vi tror dette kan bli et spennende ritt som kan utvikles videre de kommende årene, sier administrerende direktør Jon Karlsen i Glava til Byggeindustrien.

Rittet føyer seg inn i rekken av sykkelritt som isolasjonsprodusenten er involvert i. Fra før er de inne både på kongerittet og det stjernespekkede gaterittet Intersport Oslo Grand Prix.

Felles for alle tre arrangementene er at sykkelprofilen Birger Hungerholdts selskap Interspons står bak. Han uttrykker glede over at å nok en gang samarbeide med Glava.

– Vi er stolte over å ha fått med Glava som vi har hatt et godt samarbeid med på andre prosjekter, sier han.

Rullekonkurranse
Den første utgaven av fem dagers-rittet starter 1. juni. i Tønsberg. I løpet av disse dagene skal de innom flere store byer på Østlandet før målgangen neste søndag på Lillestrøm.

I hver av byene som har målgang arrangerer Glava en sykkelrulle-konkurranse mellom fire lag fra byggenæringen. Målet er å sykle lengst mulig på 15 minutter. Vinneren i hver by går videre til finalen som arrangeres i forbindelse med Oslo Grand Prix 16. august. TV-profilen Sigurd Sollien skal lede showet i hver by.

Syklistene som deltar i selve touren er fremtidens stjerner. Foruten mange norske ryttere kommer det lag og syklister fra hele verden. Verdt å nevne er Radobanks ungdomslag, engelske Endura Racing og det russiske landslaget.

Den desidert mest kjente rytteren som stiller på startstreken er den kontroversielle fjellgeita Michael Rasmussen. ”Kyllingen”, som han kalles, har sonet ferdig en utestengelse etter å ha brutt meldeplikten til dopingkontrollørene, og sykler nå for det ”lille” danske laget Christina Watches. Profilen på etappene i Tour of Norway gjør det derimot vanskelig for Rasmussen å hevde seg i sammendraget.

PS! Den siste halvannen timen av den siste etappen sendes direkte på TV2.