Illustrasjonsfoto.

Gipling kjøper Byggmakker Wulfsberg

Byggmakker Wulfsberg i Mo i Rana blir den femtende Byggmakker-butikken under Gipling-paraplyen.

Det er Byggsenteret AS som nå kjøper 100 prosent av selskapet Reidar Wulfsberg AS. Byggsenteret AS driver fra før 14 Byggmakker-butikker i Midt-Norge i regi av sitt datterselskap Gipling AS, mens Reidar Wulfsberg AS driver Byggmakker i Mo i Rana.

Nært samarbeid over tid

Selskapene har ifølge en pressemelding i mange år hatt et nært samarbeid. Både gjennom gjensidig styrerepresentasjon og at morselskapet RWH AS er aksjonær i Byggsenteret AS med en eierandel på 16,67 prosent.

- Kjøpet passer godt inn i selskapets vekststrategi, som er å eie og drive byggevarehus fra Dovre til Saltfjellet, uttaler Gunnar Severeide adm.dir. i Gipling AS i pressemeldingen.

– Kjøpet vil gi oss større volum og en ytterligere effektivisering av logistikken. Vi ser fram til å samarbeide med nye dyktige medarbeidere i Nordland og i Mo i Rana, sier Severeide, som også understreker at selskapet de kjøper, er veldrevet og har hatt god lønnsomhet over mange år.

Selger byggevarer for 925 millioner

Totalt regner Gipling AS med å selge byggevarer i Trøndelag for 925 millioner kroner i 2014. Selskapet driver fra før butikker på Tynset i Hedmark, - på Støren, Oppdal, Berkåk og Røros i Sør-Trøndelag og på Rørvik, Kolvereid, Grong, Overhalla, Namsos, Steinkjer, Verdal, Levanger og Gråmyra i Nord-Trøndelag. Antall ansatte etter oppkjøpet blir over 280.

Ledende i Byggmakker

Gipling AS var i sin tid landets første Byggmakker og har vært ledende i utviklingen av kjeden. Byggsenteret AS, eies av Gunnar Severeide og Arnfinn Kolberg gjennom sitt selskap PLG Eiendom AS i Steinkjer, Gunv. Johansen AS i Bodø, Wulfsberg i Mo i Rana, samt Ligna AS fra Steinkjer.

Byggmaker Wulfsberg er en ledende aktør innen byggevarehandel i Mo i Rana med en omsetning på 120 mill og 30 ansatte. Gipling ønsker å bidra til at selskapet blir en integrert del av en større regional gruppering forankret i Midt Norge/Nordland.

– Da ingen av barna ønsker å drive videre, er salg av bedriften helt naturlig. Vi er heldige som får en eier som Byggsenteret AS hvor vi allerede er deleier, understreker Erik Wulfsberg i meldingen.