Gilje utvikler smarte vridere

Gilje har i sin nye Smarthusløsning Gilje Sense, utviklet en ny vrider som varsler om husets vinduer, balkongdører og skyvedører er lukket og låst.

Ved å kommunisere med sensorer i karmen samler vrideren informasjon og rapporterer videre til din mobiltelefon.

- Vi har søkt etter en å utvikle en vrider som ser elegant ut og som samler all tilgjengelig informasjon om vinduet. Det har vi løst nå. Sammen med Sensative og FutureHome har vi utviklet en helt ny løsning som ikke bare ser mer elegant ut enn tidligere sensorvridere, men som i tillegg samler og gir brukeren den informasjonen de trenger – om vinduet er sikret eller usikret, forteller Kenneth Gilje, prosjektleder for utvikling av programmet Gilje Sense, i en pressemelding.

Full kontroll

Vrideren kommuniserer via Z-Wave, og det åpner muligheter for å kople informasjon fra vinduet mot den totale smartstyringen av huset. Varmestyringen av huset kan eksempelvis programmeres til å ta hensyn til vinduets eller skyvedørens status.

- Varsling av status på vinduer, balkongdører og skyvedører gjør at du får full kontroll på huset du har ansvar for, enten det er en privatbolig eller et kontorbygg med flere hundre vinduer. For en vaktmester vil Gilje Sense være veldig tidsbesparende. Et kjapt blikk på telefonen viser om det er noen vinduer eller dører som ikke er forsvarlig lukket, forteller Kenneth Gilje.

Lokalt utviklingssamarbeid

Gilje Sense ble presentert for første gang under messen Bygg Reis Deg i oktober. Løsningen kan bestilles i alle nye vinduer, balkongdører og skyvedører fra Gilje. Løsningen er avhengig av en smart hub for å fungere, og her samarbeider Gilje med FutureHome.

- Gilje Sense kommer om kort tid med løsninger for ytterdør og flere funksjoner er på vei. Når du kjøper Gilje Sense får du gjennom FutureHome tilgang til et stort univers av muligheter som gjør huset ditt smartere. Vi har bare sett begynnelsen på dette, også når det gjelder løsninger for vinduer og dører, sier Gilje.