Geberit selger den nordiske dusjvirksomheten

Geberit har valgt å selge den nordiske dusjvirksomheten til nåværende leder av produksjonsanlegget i Mörrum, Per Montelin, og til eieren og fabrikksjefen for Contura Steel AB, et svensk selskap som spesialiserer seg på kjøkkenservanter og utendørskjøkken.

Illustrasjonsfoto: Geberit
Illustrasjonsfoto: Geberit

– Salget påvirker produktutvalget av dusjløsninger og dusjkabinetter under merkevaren Porsgrund i Norden og Baltikum, skriver Geberit i en pressemelding.

Selskapet viser til at som en del av avtalen tilbys dagens 23 ansatte ved Mörrum-fabrikken overgang til det nye selskapet. 

Fra og med januar 2024 vil dusjene fortsette med samme produktnavn og produktartikler, dog under det nye firmanavnet: Contura Shower AB. 

– Ettersalgsservice og reservedelsforsyning fra tidligere dusjsalg, inkludert produkter solgt under merkevaren Porsgrund, vil også bli overtatt av Contura Shower AB, heter det i meldingen.

– Vår hovedprioritet har vært å finne den beste løsningen for våre ansatte i Mörrum og våre dusjbedriftskunder. Den nordiske dusjvirksomheten har alltid vært et nisjesegment for Geberit. Vi er overbevist om at denne virksomheten vil bli mer vellykket i hendene på lokale svenske gründere med mer fleksibilitet for skreddersydde løsninger, som dekker svært spesifikke lokale behov innenfor dusjserien. Tidligere har Contura Steel bevist at de med suksess kan skille ut og vokse en ikke-kjernevirksomhet fra oss, og sammen med Per Montelin er vi trygge på at at fremtiden til virksomheten er sikret. Vi i Geberit vil både fortsette vårt sterke fokus med det meget veletablerte Porsgrund-merket og fortsette å bygge Geberit-merket i våre strategiske produktområder på det norske markedet, sier Tor Martin Garsjø, administrerende direktør i Geberit Norge, i meldingen.

– Mine partnere og jeg er takknemlige for denne muligheten fra Geberit sin ledelse. Vi vet at et langsiktig og kontinuerlig forhold til kunder og ansatte er nøkkelen til suksess. Dusjbransjen har levd et liv som en liten fisk i en stor dam i Geberit Group. I det nye oppsettet, stående for oss selv, vil det være dedikert dusjfokus i hele verdikjeden fra utvikling, via kjøp og produksjon, til salg og levering. Jeg, partnerne mine og personellet som skal danne den nye enheten er fast bestemt på å legge ned den innsatsen som trengs og gå de ekstra skrittene for en vellykket fremtid for alle interessenter, sier Per Montelin nåværende Geberit Plant Manager, Mörrum og fremtidig administrerende direktør i Contura Shower AB.