Gausdal Landhandleri reduserer grunnbemannningen ved sine byggevarehus til et minimum for å redusere smitterisikoen. Illustrasjonsfoto: Jørn Hindklev

Gausdal Landhandleri permitterer nærmere 100 ansatte

Gausdal Landhandleri permitterer nærmere 100 av cirka 350 medarbeidere i sine 19 byggevarehus for å redusere smitterisikoen.

Det melder avisa GD mandag formiddag. Daglig leder Audun Løhre i Gausdal Landhandleri opplyser at årsaken til permitteringene er for å begrense smitterisikoen.

– Vi har justert ned grunnbemanningen til et minimum for å ha akkurat tilstrekkelig med folk til å kunne holde hjulene i gang. Vi må akseptere at vi ikke har like mange til å betjene kundene, sier han til GD (sak åpen for abonnenter).

– Har dere fått beskjed fra helsemyndighetene om å begrense butikkdriften?

– Nei, dette er et preventivt tiltak. Vi sørger for at vi ikke har overlappende turnuser, ellers går driften som normalt. Dette er ikke et økonomisk tiltak, sier Løhre i en kort kommentar til Byggeindustrien. 

Løhre fastslår imidlertid har byggevarehusene fortsatt har tilnærmet normalt salg og at aktiviteten på de fleste byggeplassene går normalt. Byggevarekjeden opplever inntil videre heller ikke forstyrrelser i vareleveransene.

Gausdal Landhandleri sitt varehus på Otta ble stengt av helsemyndighetene 10. mars. Løhre opplyser at driften ved varehuset nå går som normalt igjen.

– Vi har full drift og stabilt trykk i alle butikker, sier han til Byggeindustrien.

Til GD sier Løhre at han er mest bekymret for etterdønningene, flere månder frem i tid.

– Målet er å komme ut av det med minst mulig skadevirkninger, slik at alle har en jobb å komme tilbake til, sier Løhre til GD.