Full aktivitet etter Teknobygg-konkurs

I fjor vinter kom meldingen om at Teknobygg Entreprenør gikk konkurs. Nå skal hjulene være i gang igjen på byggeplassene.

Etter konkursen sto 115 ansatte uten jobb, og flere aktører i Trondheim var i fare for å bli dratt med ned i dragsuget. Store byggeprosjekt som skolebygg og leilighetsblokker ble stoppet, det var krisemøter og mange frykta for framtida, skriver adressa.no.

– Det var nærmest en tsunami som rullet inn over byggebransjen i Midt-Norge, sier Arve Haugan, direktør i Håndverkerforeningen i Trondheim til adressa.no.

Teknobygg hadde sju store prosjekter i Trondheim da konkursen rammet, og en drøy måned etter har de greid å startet opp arbeidet på dem igjen.

– Det har vært intenst og mye jobbing, selvfølgelig, sier Stein Eriksen, som er daglig leder i Maja Eiendom.

Etter konkursen ble Maja Bygg etablert.

– Vi fikk det til gjennom at vi fikk med oss prosjektledere og anleggsledere fra Teknobygg entreprenør, og fikk dem ansatt i Maja Eiendom. Da hadde vi de styringsressursene vi trengte for å starte opp prosjektene igjen, forteller Eriksen.

Lista over håndverkere og andre som har krav i konkursboet er lang.

– Jeg må innrømme at det er skremmende å lese denne lista, sier direktør Haugan til avisen.

Sluttsummen på alle kravene er på 429 millioner kroner, og foreningen frykter at den høye summen kommer til å gi mange bedrifter et vanskelig år økonomisk.