Illustrasjon: Mycoteam

- Fuktskader er en gullgruve for advokatene

Skadeutbedringer etter flom og fukt er god butikk for advokater og forsikringsbransjen, mener advokat Ole Fæhn. Senere i mars taler han under SINTEF Byggforsks årlige fuktseminar.

Heftigere klima, mer kompliserte konstruksjoner og høyere brukerkrav gjør det viktigere enn noen gang å utbedre fukt- og flomskader effektivt og riktig, skriver SINTEF Byggforsk i en pressemelding denne uken.

Torsdag 23. mars arrangerer forskningssenteret Nasjonalt fuktseminar 2017.

Her snakker blant andre advokat Ole Fæhn, som mener at skadeutbedring har blitt en gullgruve for advokatene og et sugerør for forsikringsbransjen.

– Skamtilbud og tvilsomme delutbedringer er blitt standard rutine ved forsikringsoppgjør. Forsikringsselskapene blir rikere og advokatene blir enda rikere. Taperne er forsikringskunder med vannskader, sier Fæhn.

I sitt innlegg på fuktseminaret vil han fokusere på hvordan man kan snu denne utviklingen.

Nasjonalt fuktseminar har vært et utstillingsvindu og en møteplass for de som arbeider med fuktskader siden 2003. Hovedtema for årets arrangement er forebygging og utbedring av flomskader og tak og veggkonstruksjoner som tåler å stå ute i all slags vær.

– Når vi setter sammen programmet for Nasjonalt Fuktseminar forsøker vi å kombinere nyheter og aktuelle vinklinger med den praktisk anvendbare kunnskapen. Og så vet vi at deltakerne gjerne vil ha noen pauser i programmet for å ha muligheten til å fordøye det de har hørt og til å diskutere med foredragsholdere og andre deltakere, sier seniorforsker Sverre Holøs i SINTEF Byggforsk.

Se fullt program her.