Carl Christian Strømberg, CEO i Solcellespesialisten. Foto: Felix C. Ellingsrud
Carl Christian Strømberg, CEO i Solcellespesialisten. Foto: Felix C. Ellingsrud

FSN Capital investerer i Solcellespesialisten

FSN Capital gjennomfører nå en vekstinvestering i Solcellespesialisten AS.

– FSN Capital vil bli majoritetseier, og selskapets eksisterende aksjonærer vil beholde en vesentlig minoritetsandel i selskapet, fremkommer det i en pressemelding.

Solcellespesialisten er en stor leverandør og installatør av solcelleanlegg i Norge.

– Solcellespesialisten har spilt en viktig rolle i utviklingen av markedet for solenergi i Norge. Lang erfaring, stort kundefokus, høy teknisk kompetanse samt dyktige og dedikerte ansatte har satt Solcellespesialisten i en unik posisjon til å drive et nødvendig skifte til mer fornybar energi i Norge. Skiftet til fornybar energi forsetter å være et fokusområde på tvers av FSN Capital-fondene, som er en stolt støttespiller til selskaper som bidrar til å redusere karbonfotavtrykket i energisystemet, sier Erik Nelson, partner i FSN Capital Partners AS og investeringsrådgiver til FSN Capital-fondene, i pressemeldingen.

– Solenergi er en av de mest effektive, skalerbare og viktigste formene for fornybar energi, og spiller en viktig rolle i å nå den globale målsetningen om karbonnøytralitet innen 2050. Innen 2050 er solenergi forventet å være den nest største energikilden i Europa, og den største globalt, med mer enn en tredjedel av energiproduksjonen. I Norge er det et stort uforløst potensial innen solkraft. Med FSN Capital som en støttespiller vil vi kunne fortsette å være den ledende aktøren i det hurtigvoksende norske solmarkedet, sier Carl Christian Strømberg, CEO hos Solcellespesialisten AS.

Transaksjonens gjennomføring er betinget av Konkurransetilsynets godkjennelse.