Frost Entreprenør konkurs

Frost Entreprenør AS i Trondheim er slått konkurs.

- Vi startet en motbakke i selskapet i 2008-2009 i forbindelse med finanskrisen. I mangel på oppdrag i 2009 må vi vel bare medgi at vi etter mange tapte anbudsrunder ble fristet til å gå litt for lavt i pris. Vi skaffet oss flere dårlige prosjekter i den tiden og det har vi slitt med helt frem til i 2011, opplyser Bjørn Th. Karlsen, daglig leder i Frost Entreprenør.

Skulle bygge seg opp i 2012

Frost Entreprenør fikk spyttet inn to millioner kroner i frisk egenkapital fra eierne i 2011og har i tillegg brukt sju millioner av selskapets egenkapital i perioden 2009 til 2011. 2012 skulle i følge Karlsen bli året da Frost Entreprenør skulle starte på nytt og bygge stein på stein og igjen styrke egenkapitalen.

- I 2012 tok vi på oss et prosjekt for Heimdal Bolig. Det gjaldt byggingen av 45 passivhus i Miljøbyen Granåsen. Etter hvert oppdaget vi at passivhus ikke er det samme som vanlig rekkehus. Dette har dessverre blitt et veldig dårlig prosjekt for oss og det ble til slutt spikeren i kista for Frost Entreprenør, fastslår Karlsen.

Har prøvd alt

Frost Entreprenør har prøvd alle muligheter for å unngå konkurs.

- Vi har for så vidt hatt med oss en positiv bank i denne prosessen, men alle leverandørene har ikke vært like begeistret. Til slutt var det bare en utvei igjen, sier Karlsen.

Hva skjer nå?

- Vi jobber sammen med banken om å finne et nytt konsept å jobbe videre med slik at vi får videreført driften. Det er muligheter for at de ansatte får beholde jobben, svarer Karlsen.

Frost Entreprenør omsatte for 78 millioner i 2011 og har i dag 47 ansatte. Selskapet startet i sin tid som murmester Ola Frost, men ble etter hvert entreprenørforretning og skiftet navn til Frost Entreprenør i 1987.

- Vi er en aktør som har holdt på i mange år, så dette er veldig vemodig sier, Karlsen. Han har selv vært selskapets daglig leder i hele 21 år.