Illustrasjonsfoto: Moelven Industrier

Fortsatt økning i salg av trebaserte varer

Salget av trebaserte byggevarer i februar som konstruksjonsvirke, trelast og impregnert har økt med hele 17,2 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

Dette kommer frem i tall fra Treindustrien.

Impregnert som produkt har hatt en nedgang i produksjonen med 9,3 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

- Dette skyldes streng vinterkulde som gir utfordringer med saging av furu. Eksporten av trelast har falt med 16,9 prosent, og eksporten av sagtømmer har sunket med hele 23 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, heter det i en pressemelding fra Treindustrien.

- Fallet i eksport skyldes at produsentene prioriterer det norske markedet, sier administrerende direktør Heidi Finstad i Treindustrien.

Hun peker på at en sterk etterspørsel etter trebaserte produkter både internasjonalt og nasjonalt, kombinert med store utfordringer knyttet til tømmertilgang i fjor høst, fortsatt gir en ubalanse i markedet nå.

- Det er et press i markedet, og bedriftene i treindustrien jobber på spreng for å sikre produksjon og lager i en utfordrende tid preget av pandemien. Lagernivåene av trelast og trebaserte byggevarer er lavere enn normalt på denne tiden av året. Å unngå smitte inn på anleggene er helt avgjørende for å sikre produksjonen, sier Finstad.