Forsiktig børsoppgang

Etter et lite fall ved handelsstart, klatret Oslo Børs mandag raskt forbi fredagens sluttnotering.

Etter en drøy halvtime var hovedindeksen opp 0,25 prosent til 350,85 poeng.

 Desidert mest omsatt mandag morgen av Fredriksen-kontrollerte Seadrill. Selskapet har kjøpt seg opp til over 50 prosent i riggselskapet Scorpion. Seadrill varslet at de vil legge inn bud på de resterende aksjene. Stort handelsvolum ble riktignok ikke fulgt av stigende kurs, Og Seadrill starter dagen ned 2 prosent.

 Også Fredriksens andre store børsselskap, tankrederiet Frontline, må ta en liten nedgang på morgenkvisten. Aksjen faller 0,4 prosent.

 Ellers er det mange positive tall å se. Geofysikkselskapene PGS og TGS-Nopec er begge opp, med henholdsvis 0,7 og 2,1 prosent. Yara steg med 1,6 prosent de første 25 minuttene, mens Hydro er opp 0,9 prosent.

 Statoil er nest mest omsatt, men står på stedet hvil mandag morgen.

EDB Business Partner har gjort et hopp på 11,3 prosent etter at det ble kjent at selskapet har vært i samtaler om en mulig fusjon med konkurrenten Ergo Group. EDBs hovedeier, Telenor, må derimot nøye seg med en økning på 0,4 prosent.

 Det er fridag og stengte børser i både USA og Storbritannia mandag, og Jørn Lyshoel i Nordea Markets sier til TDN Finans at han tror det vil gi seg utsalg i mindre omsetning på Oslo Børs.

 Oljeprisen styrket seg mandag morgen, og ett fat nordsjøolje går nå for 74,64 dollar, 14 cent mer enn amerikansk lettolje.