Slik ser en av versjonene at Ford E-Transit ut. Foto: Ford

Ford tester E-Transit i Norge

Norge er et av tre land hvor den nye helelektriske varebilen Ford E-Transit snart skal tas i bruk i et stort kundetestprosjekt som gjennomføres i Europa.

Nye E-Transit har en rekkevidde på opptil 350 kilometer. Prototypene av E-Transit skal tas i bruk av store flåtekunder i Norge, Tyskland og Storbritannia. Den vil bli testet i bruk innenfor forskjellige bransjer som matlevering, pakkelevering, entreprenørfirmaer og posttjenester, skriver Ford i en pressemelding.

– Denne type testing er viktig for oss for å gi oss innsikt og bedre forståelse i hvordan kunder innenfor forskjellige bransjer kan forbedre sin produktivitet med et nullutslippskjøretøy, sier Andrew Mottram, E-Transit chief programme engineer, i Ford Europa i meldingen.

De europeiske kundetestene av E-Transit er en del av et omfattende utviklingsprogram som bilen gjennomgår før den lanseres våren 2022. Prosjektet som starter sent denne sommeren.

– Vi kan definitivt si at Ford Motor Norge har en hånd på rattet når Ford globalt nå styrer mot en fremtid hvor vi bare selger elektriske biler. Den store fordelen er at vi nå får en unik mulighet til å komme med innspill til forbedringer som er spesielt relevant for kunder i det norske markedet. Det vil kunne gjøre E-Transit enda bedre tilpasset deres behov, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg i meldingen.

Prototypene som skal brukes i kundetestprosjektet er produsert på Fords globale nyttekjøretøyssenter i Dunton i Storbritannia. Disse vil komme både som varebil og chassis-varianter med kjølerom og andre påbyggingsvarianter.