Foto: Ford
Foto: Ford

Ford avduker nye elektriske E-Transit Custom

Ford Pro kunne mandag avslørte de første detaljene om den nye helelektriske E-Transit Custom.

Kort tid etter at produksjonen av nye E-Transit startet i mars i år, annonserte Ford Pro ytterligere fire nye helelektriske nyttekjøretøy som alle vil bli lansert innen 2024. Mandag trekkes duken av det første av disse fire, den nye E-Transit Custom.

– Den er utviklet fra bunnen av for å sette en helt ny standard i 1-tonns segmentet, skriver Ford i en pressemelding.

Den har en beregnet elektrisk rekkevidde på opptil 380 kilometer, og den kan lades med DC-hurtiglading.

– Den vil få god tilhengerkapasitet, noe som er viktig for at mange av kundene i segmentet skal kunne velge elektrisk, og den har en helt ny og dynamisk styling, skriver Ford.

– Dette representerer virkelig et veiskille for vår nyttekjøretøyproduksjon i Europa og er et nytt og viktig skritt for å realisere Ford Pro sine ambisjoner. Betydningen av at Europas mest solgte varebil nå blir helelektrisk og støttes av alle våre Ford Pro løsninger for økt produktivitet for europeiske bedrifter, kan ikke overvurderes, sier Hans Schep, general manager, Ford Pro i Europa.

Blant funksjonene som nye E-Transit Custom kommer med er Pro Power Om bord, som er en teknologi som kan gjøre bilen om til en energikilde til lys, utstyr og verktøy.

Ford Motor Norges administrerende direktør tror på stor etterspørsel etter den helelektriske varebilnyheten.

– Etter den enorme interessen som vår nye helelektriske 2-tonns E-Transit har skapt blant norske kunder, forventer vi at E-Transit Custom også vil bli en svært etterspurt helelektrisk varebil i det norske markedet. Med vårt nye økosystem av tjenester som øker bedriftenes produktivitet og reduserer kjøretøyenes nedetid til et minimum, kan Ford, som allerede i en årrekke har vært Europas mest solgte nyttekjøretøymerke, nå levere en kombinasjon som er som skapt for Norge, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Foto: Ford
Foto: Ford