Tre personer siktet for milliontyveri etter innbrudd

Tre menn er varetektsfengslet siktet for milliontyveri knyttet til en rekke innbrudd i boliger og butikker i Oslo-området.

De tre mennene har albansk og fransk statsborgerskap. To av de pågrepne er fra før varig utvist fra Norge, melder Oslo politidistrikt til politiet.no

Den ene mannen ble pågrepet 15. januar i Oslo av en sivil politipatrulje. Mannen bar på en mobiltelefon som viste seg å stamme fra et grovt tyveri fra en person i sentrum av Oslo. I mannens bolig fant politiet deretter et maleri som viste seg å stamme fra et grovt tyveri fra en bolig i Oslo. Den pågrepne var også i besittelse av et falskt pass.

En snau uke senere ble ytterligere to menn pågrepet i en leilighet i forbindelse med oppfølging av den første pågripelsen. I en loftsbod fant politiet ni bilder som stammer fra et milliontyveri fra en bolig i Oslo sentrum i slutten av desember. Det ble også funnet 50 flasker rødvin som stammet fra et grovt tyveri fra en restaurant i Bygdøy Allé nyttårsaften. I tillegg ble det funnet innbruddsverktøy som elektrisk slagbor, stor slegge og en maskin for filing av nøkler.

En rekke av de andre gjenstandene som ble funnet i leiligheten er sporet til andre grove tyverier i Oslo.