Leieprisene presses i olje-hovedstaden

Familier på boligjakt i Stavanger opplever nå høye utleiepriser. Gode tider i oljebransjen og behov for boliger til de ansatte presser leieprisene i været.

- Det er stor etterspørsel etter arbeidskraft, og det kommer gjerne mye folk på kort tid. Det gjør at de oljerelaterte selskapene er med på å presse prisene opp, sier Terje Johansson, daglig leder i Skagen Housing & Eiendomsforvaltning til Stavanger Aftenblad.

Johansson formidler boliger til bedrifter som trenger husly til sine ansatte, mange av dem hjemmehørende i oljerelatert virksomhet. De som har boliger de vil leie ut, tar som regel fra 15.000 kroner for en fireromsleilighet i Stavanger-området.

- Det skaper helt klart problemer for de på privatmarkedet, sier Johansson.
Det er særlig etterspørsel etter boliger med mer enn ett soverom, fordi mange av dem som kommer til Stavanger for å jobbe har med seg familiene sine.

- Det har vært en enorm prisvekst på tross av at byggeaktiviteten har vært rekordhøy, noe som skyldes veksten i økonomien, sier Stavanger-ordfører Leif Johan Sevland (H).

- Dette er ikke en situasjon vi ønsker. Vi har som mål at folk skal kunne få tak i bolig til en anstendig pris, sier Sevland.