Hedvig Langballe Hasund fra Statsbygg ønsket alle de ansatte ved Nasjonalmuseet velkommen, samt hadde en innføring i det praktiske. Foto: Ken Opprann, Statsbygg

Flyttet inn i det nye Nasjonalmuseet

Mandag 11. november flyttet Nasjonalmuseets ansatte inn i sine nye lokaler på Vestbanen.

Tirsdag fikk Statsbygg brukstillatelse på kontorlokalene i femte etasje i den bakre delen av det nye bygget. Mandag flyttet de ansatte inn.

- Statsbygg har hatt ansvaret for anskaffelsen i kontorlokalene gjennom Brukerutstyrsprosjektet. Interiørarkitektene Cadi + Kaels har lagt til rette for at interiøret tilfredsstiller kravene til Nasjonalmuseet, at de når de miljømålene som er satt, og at det helhetlige estetiske uttrykket oppfyller kravene som er forventet av et offentlig kulturbygg, skriver Statsbygg i en melding.

I femte etasje skal 180 ansatte ha arbeidsplassen sin. Nasjonalmuseet har valgt aktivitetsbaserte arbeidsplasser. Det betyr ingen får faste plasser. De setter seg i det området tilpasset det arbeidet de skal utføre.

Kontorlokalene ligger i den bakre delen av bygget, som inneholder det som skal til for å få en utstilling produsert, et sted hvor kuratorer, forskere og annet administrativt personale arbeider. I tillegg er det areal for å oppbevare, ta vare på og vedlikeholde samlingen. Dette arealet er på 22. 000 kvadratmeter.