Daglig leder Jan Espen Larsen i Fløysand Tak (t.v.) og daglig leder Vidar Hoseth i Takringen. Foto: Takringen

Fløysand Tak er nå en del av Takringen

Fra 1. januar i år ble Fløysand Tak med i kjeden Takringen.

Takringen

Takringen er en kjede for norske takentreprenører. Noen kombinerte takentreprenører og blikkenslagere er også medlemmer. Takringen ble etablert i 1984 under navnet Ektakon. I 2002 ble navnet endret til Takringen. I dag har kjeden 55 medlemsbedrifter som har en samlet omsetning på en drøy milliard kroner.

Daglig leder Jan Espen Larsen i Fløysand Tak begrunner medlemskapet med at bedriften har vokst, både i omsetning og geografisk, og ønsker å være der kundene er.

Fløysand Taks datterselskap Trondheim Tak har også blitt med i Takringen.

- Til fordel for begge
– I Takringen får vi samarbeidspartnere over hele landet. Jeg tror medlemskapet er til fordel for både oss og for Takringen. For oss får medlemskapet få praktiske betydninger og kundene vil ikke merke noen forskjell, sier Larsen.

- For oss er det viktig å få landets største takentreprenør med i kjeden, sier daglig leder Vidar Hoseth i Takringen.

170 millioner kroner
Fløysand Tak ble etablert i 2008 og tilbyr alt innen tekking, som taktekking med takbelegg, skifer og panner og legging av ulike membraner. Bedriften har kontor på Os og hadde opprinnelig Hordaland som nedslagsfelt. I dag har bedriften oppdrag i Rogaland og Vestland fylker. Datterbedriften Trondheim dekker Trøndelag og Nordmøre. Samlet årlig omsetning er drøyt 170 millioner kroner. Bedriften har cirka 100 ansatte i Bergen.

Åtte lærlinger
Fløysand Tak har åtte lærlinger og et eget opplæringsprogram for lærlingene. I Bergen har bedriften lagt tak på store bygg som det nye terminalbygget T3 ved Bergen lufthavn Flesland, de to nye byggene ved Haukeland Universitetssykehus, Skipet i Solheimsviken, Edens hage ved Høgskolen på Vestlandet, Media City Bergen og på Bybanen fra Nesttun til Flesland.

Ikke rammet av Korona
Jan Espen Larsen sier at de k så langt ikke har merket noen negative konsekvenser av koronakrisen.

– Vi har noen få ansatte i karantene etter at de har vært på reise i utlandet. Vi har mer enn nok jobber og god ordereserve. Vi ser ikke for oss permitteringer. Vi følger med på råvaresituasjonen dag for dag og har heldigvis bra med varer på lager, sier Larsen.