Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum er en sterk pådriver for å bygge nytt regjeringskvartal i tre.

Fire partier går sammen for å bygge regjeringskvartalet i tre

SV, Ap, KrF og Sp, som utgjør flertall på Stortinget, vil gjøre sitt for at det nye regjeringskvartalet blir bygget med tre som hovedmateriale.

Det skriver VG .

Partilederne Knut Arild Hareide (KrF), Jonas Gahr Støre (Ap), Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og fungerende parlamentarisk leder i SV, Kari Elisabeth Kaski, fremmer et fellesdokument hvor de blant annet skriver:

«Byggingen av regjeringskvartalet er en av de største enkeltstående offentlige anskaffelsene som vil gjøres i Norge i tiårene framover. Derfor mener forslagsstillerne at trevirke skal være et hovedelement i det nye regjeringskvartalet».

– Vi ønsker å ta i bruk en av Norges fremste råvarer: Tre. Vi har gode tradisjoner for det, og det vil også være et klimavennlig alternativ, sier Støre til VG.

Trygve Slagsvold Vedum er også en sterk pådriver for å bruke mer tre i norske bygg- og anleggsprosjekter. I det siste har han blant annet vært meget klar på at ny Mjøsbru må bygges i tre.

– Det er mulig jeg har vært drivkraften, men dette er et felles prosjekt hvor de fire partiene legger til grunn et klimaperspektiv, som også vil bidra til å styrke norsk industri og byggeskikk, sier Sp–lederen til VG.

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) er heller ikke fremmed for å bruke trematerialer som hovedelement i det nye regjeringskvartalet, men påpeker samtidig at det er alt for tidlig å komme med noe konklusjon rundt valg av materialer ved det nye regjeringskvartalet.