Lærlingansvarlig i Thunestvedt, Magne Borge, og lærling Simen David Kreybu (18). Kreybu jobber med å montere ferdig lys i et nybygg på Skjold i Fana. Han synes det er positivt at det blir enda flere ungdommer i bedriften.

Fikk kontrakter i hundremillionersklassen - nå skyter antall lærlinger i været

Elektroentreprenøren Thunestvedt vil mer enn doble antallet lærlinger neste år fra 17 til 45 lærlinger.

Flere store kontrakter i hundremillionersklassen har ført til at selskapet må ha hjelp av dyktige elektrolærlinger for å få jobbene gjort.

I bergensområdet har selskapet i dag 17 lærlinger. I løpet av de neste månedene begynner jakten på ytterligere 20-25 lærlinger.

- I starten av nyåret håper vi på at vi har litt over 40 lærlinger som ta fatt med å hjelpe oss med blant annet å fullføre kontrakten på E39, Svegatjørn-Rådal. Jeg har ikke hørt om noen elektroentreprenører på Vestlandet som gjør et så stort lærlingløft. For oss i Thunestvedt er det i alle fall en gledelig rekord. Vi er en stor lærebedrift, men i løpet av starten på 2019 får vi flere lærlinger enn noensinne. Vi er avhengig av dyktige lærlinger, som kanskje i andre enden av utdanningsløpet kan bli dyktige elektromontører hos oss, sier lærlingansvarlig i Thunestvedt, Magne Borge, i en pressemelding.

Morten Mjeldheim, daglig leder hos Opplæringskontoret for elektrofag for Bergen og omegn, er svært fornøyd med at en av regionens største elektroentreprenører dobler antall lærlinger.

Thunestvedt vil med lærlingssatsingen bli den største lærebedriften innen elektrofaget på Vestlandet.

- Det er mange unge mennesker som vil jobbe i elektrobransjen. Dessverre er det slik at vi har for mange som skal ut i lære, i forhold til læreplasser. I år har vi 45 på venteliste i bergensregionen. Lærlingløftet til Thunestvedt fører til at størstedelen av dem som er kvalifisert får læreplass. Det er gledelig nyheter for dem, men også for elektrobransjen generelt, sier Mjeldheim i meldingen.