<p>Ole Skaarnæs i Østfold gress er i full gang med å høste ferdigplen på Jeløya ved Moss. </p>

Ferdigplensesongen ruller igang

Ferdigplenprodusenten Østfold Gress melder også i år om tidlig start på sesongen.

Les også: Måler opp plenen med Google

Etter en mild vinter er sesongen for ferdigplen allerede i gang hos Østfold Gress. 16. mars kunne ferdigplenprodusenten høste det første gresset på Jeløya utenfor Moss.

- Jeløya har et veldig gunstig lokalt klima som gjør at vi kan komme i gang tidlig om våren. Vanligvis har vi satt oss et ambisiøst mål om å komme i gang til 1. april, men dette er andre sesong på rad hvor vi har startet i midten av mars, sier daglig leder Ole Christian Trandem i Østfold Gress.

For å kunne starte sesongen så tidlig er man avhengig å bruke litt andre innsatsfaktorer enn hva man vanligvis benytter i gressproduksjon.

Flytende gjødsel
- Når temperaturene er så lave som de er i mars klarer ikke plantene å ta opp næring like effektivt fra planterøttene. Derfor benytter vi oss av flytende gjødsel som tilføres gjennom bladflaten, for at plantene skal klare å vokse seg sterke og grønne på denne tiden av året, sier Trandem.

Han forteller at bestillingene allerede er begynt å komme.

Mye grønt som skal ferdigstilles
- Etter den milde vinteren ser vi at anleggsgartnerene rundt oss har fått gjort klart mye arealer. Det siste som gjenstår før ferdigstillelse av disse prosjektene er det grønne. Vi kommer til å se at høysesongen er rett rundt hjørnet, en måned tidligere enn vanlig, avslutter Trandem.

Sportsgress
Gressprodusenten er en av Norges største produsenter av ferdigplen og leverer ca 400 000 kvadratmeter hvert år. Foruten plen på rull til norske hager og uterom, produserer gressgiganten grønne tepper til golfbaner og fotballbaner.