Morten Borge, administrerende direktør i Ferd. Foto: Ferd

Ferd kjøper Norkart

Investeringsselskapet Ferd kjøper 100 prosent av aksjene i IT-selskapet Norkart.

Det skriver Norkart i en pressemelding tirsdag.

Norkart leverer i dag digitale innbyggertjenester til over 330 norske kommuner basert på kommunalteknisk informasjon, geografisk informasjon og eiendomsinformasjon, heter det i meldingen.

– Norkart er et viktig selskap som passer godt med Ferds strategi og visjon. Norkart bidrar til å skape et bedre og mer effektivt samfunn gjennom digitalisering og økt bruk av data. Vi i Ferd gleder oss til å bidra med vår kompetanse og kapital for å utvikle denne samfunnsnyttige virksomheten videre, sier administrerende direktør Morten Borge i Ferd.

Norkart ble etablert i 1961, og har 190 ansatte. Selskapet omsatte i 2020 for 338 millioner kroner, og har hatt en organisk omsetningsvekst på nærmere tolv prosent i gjennomsnitt de siste fem årene. I samme periode er det underliggende resultatet doblet, skriver Norkart i pressemeldingen.

– Med Ferd som ny eier åpner det seg nye muligheter som vil styrke selskapet. Dette eierskiftet vil være en positiv endring for Norkarts ansatte og kunder, sier styreleder og tidligere majoritetseier Torgeir Algerøy.