Fem sperret inne mellom ras på E14

Fem personer ble sperret inne mellom jordskred på E14 ved Meråker i Nord-Trøndelag. Store nedbørsmengder har også skapt problemer for toglinjen.

– Tre politifolk og to sivile er sperret inne mellom to skred på E14. De blir hentet ut av luftambulansen, sier operasjonsleder Johnny Olsen i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen natt til mandag.

Det ene raset gikk øst for Reinåa i Meråker, skriver Nord-Trøndelag politidistrikt på Twitter. Brannvesenet har rykket ut til det andre skredet, som skjedde i nærheten av et boligfelt i Meråker. Politiet måtte ty til luftambulanse for å komme fram på grunn av raset på E14.

De nærmeste husene ble evakuert, men verken personer eller bygninger er skadd.

– Det er ikke umiddelbar fare for nye skred, sier brannmester Tommy Tørring ved 110-sentralen i Nord-Trøndelag til avisen.

Sent søndag kveld meldte Jernbaneverket at Meråkerbanen er stengt mellom Hell og Gudå etter at masser har glidd ut som følge av kraftig nedbør. Mannskaper i Jernbaneverket har reist til stedet for å undersøke omfanget av skadene. Tidligere på dagen kjørte togene med redusert hastighet ned til 40 kilometer i timen mellom Ronglan og Skogn på grunn av nedbørsmengdene.

Lenger nord førte det dårlige været til strømbrudd i 200 husstander i Verdal, skriver Innherred.

Også i nabofylket i sør skaper vannet problemer. På fylkesvei 922 i Klæbu har det gått et skred, og det er ikke kjent hvor lang tid det bil ta før veien åpnes igjen.

Meteorologisk institutt meldte at det var ventet mye nedbør søndag og natt til mandag.