Martin Mæland, konsernsjef i OBOS, uttaler at det er upropblematisk at fem sjefer har valgt å skifte beite i Bergen. Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen / OBOS

Fem sjefer forlater OBOS StorBergen

Nyfusjonerte OBOS StorBergen mister ytterligere tre toppsjefer, etter at to sentrale ledere forlot boligbyggerlaget tidligere i år.

Det skriver økonominettstedet vest24.no i en artikkel mandag.

Byggeindustrien kunne i mars melde om fusjonen av OBOS og StorBergen.

OBOS er landets største boligbyggelag, med 316.000 medlemmer, og StorBergen er Bergens nest største, etter BOB, med omlag 19.500 medlemmer.

Et halvt års tid senere meldte regiondirektør Anne Gine Hestetun i OBOS Stor-Bergen at hun går tilbake til politikken, og administrerende direktør Dag Jarle Aksnes i OBOS Bergen, tok lederjobben for NCE Tourism.

Nå viser det seg at utviklingsdirektør i Stor-Bergen, Tom Arne Olsen, har sagt opp for å begynne i Multiconsult. I tillegg har personalsjef og regnskapssjef forlatt bedriften, heter det i artikkelen.

– Det er ikke unaturlig at man får et skifte av persongalleri i forbindelse med en slik fusjon. Jeg ser ikke på dette som skadelig for selskapet, sier Anne Gine Hestetun til Eiendomsmagasinet, som vest24.no har hentet saken fra.

Konsernsjef Martin Mæland i OBOS uttaler også at oppsigelsene er temmelig udramatisk for konsernet.

– Jeg ser ikke på dette som et problem. Det var for mange ansatte i Bergen i utgangspunktet, så at noen forsvinner er helt naturlig, sier han.