Rå glede over gode skiforhold over fjellet fra Rena til Lillehammer lørdag (foto: Birken).

Fantastiske Birken-forhold

Mens deltakerne i Fredagsbirken fikk en blytung opplevelse med utallige glipptak, rapporteres det som fantastisk gode forhold over fjellet lørdag.

Etter mildvær og snø fredag, slo heldigvis kulda til natt til lørdag og har gitt trikkeskinner, i alle fall for de tidligst startende under lørdagens Birkebeinerrenn.

Anders Hallingstad fra Foss Sport rapporterer om drømmeforhold over fjellet. Han har sørget for smøreservice for de 160 deltakerne som stiller i årets renn i regi av Norcem, Weber/Leca og Byggeindustrien.

− Fantastiske forhold. Det var minus åtte grader ved starten på Rena klokka åtte i dag. Heldigvis opplevde jeg heller ikke mye vind og fokksnø over fjellet, sier han etter målgang.

Hallingstad brukte 2.52 på turen over fjellet.

Nydelige forhold ved målgang Birkebeineren skistadion morgentimene lørdag (foto: Birken/Geir Olsen).


Han sier at smøretipset i dag foreløpig har slått bra til, selv om det var litt usikkerhet med tanke på mildværet som slå inn fredag og usikkerheten rundt vind og eventuelt fokksnø i løypa.

− Vi anbefalte et syltynt lag med isklister i bunn med et lag blått varmet inn. Deretter noen lag med Swix VR40. For de som starter litt senere, vil det nok bli behov for å justere med litt varmere fiolett smøring når sola begynner å ta tak enkelte steder i løypa, sier han.