Even Solheim (t.h.) og Karstein Johan Larsen er kåret til nordnorske mestere i byggfag. Foto: NESO

Even Solheim (t.h.) og Karstein Johan Larsen er kåret til nordnorske mestere i byggfag. Foto: NESO

Even Solheim og Karstein Johan Larsen nordnorske mestere i byggfag

I tømrerfag ble Even Solheim fra Kivijervi Entreprenør i Finnmark nordnorsk mester, mens Karstein Johan Larsen fra Øksnes Entreprenør stakk av med mestertittelen i betongfaget.

Nordnorske Entreprenørers Serviceorganisasjon (NESO) arrangerte fredag landsdelsmesterskapet i byggfag for lærlinger i Bodø.

– Begge de to vinnerne hadde et godt grunnlag før den teoretiske utspørringen. Solheim fikk full pott med ti poeng av ti mulige i den praktiske delen, mens Larsen hadde åtte poeng. Dermed hadde begge to poengs ledelse mot nærmeste konkurrent og beholdt ledelsen helt inn, heter det i en pressemelding.

De seks finalistene måtte først løse en praktisk prøve. Tømrerne bygde en modul til et gulv (fra bindingsverk til ferdig kledning) med et utvendig hjørne, mens finalistene i betongfaget fikk i oppgave å bygge og armere en forskaling til en betongsøyle.

– Dette var veldig artig. Jeg kom godt i gang og fant raskt flyten. Det var litt krevende, men jeg følte jeg klarte å løse den praktiske oppgaven greit, sier Even Solheim i meldingen.

– Jeg var litt nervøs før vi fikk oppgaven. Men etterpå senket jeg skuldrene og tok det rolig. Det er jo ingen grunn til å stresse. Da gjør man bare flere feil, sier Karstein Johan Larsen.

Resultatet i finalen ble ekstra artig for de to bedriftene, som aldri tidligere har vunnet i konkurransen. Øksnes Entreprenør vant sågar på første forsøk.

Alle de seks finalistene i NNM for lærlinger i byggfag er sikret en pengepremie på 3.000 kroner fra NESO, mens de to mesterne stikker av med 15.000 kroner hver.

Det er 11. gang arrangerer NESO NordNorsk Mesterskap (NNM) for lærlinger i byggfag. Årets finale ble avviklet i tilknytning til NESOs høstmøte i Bodø 15. – 17. oktober.

Lærlinger fra Nordland, Troms og Finnmark har gjennom fylkesvise konkurranser kjempet om å få representere sitt fylke. Til sammen har 20 entreprenørbedrifter nominert over 50 lærlinger til å konkurrere om en plass i den prestisjefylte finalen.

– Dette har vi gledet oss til lenge og det ble som forventet en jevn og artig batalje i finalen. Vi gratulerer til vinnerne, bedriftene og alle deltakerne våre. Konkurransen viser med all tydelighet at landsdelen kan skilte med særdeles dyktige og engasjerte lærlinger i byggfagene, sier prosjektansvarlig for NNM for lærlinger og seniorrådgiver i NESO, Remi Hanssen.