BU-leder Shahbaz Tariq, barnehageansatt Yvonne Lande, byråd Anniken Hauglie og fagleder Kjell Arne Voldsrud spiller «Alias» sammen med barna på re-åpningen av barnehagen.

Etterlengtet re-åpning av Sloreåsen barnehage

I sju måneder var barn og voksne på Sloreåsen barnehage spredt i andre barnehager mens deres egne lokaler ble rehabilitert. I juni kunne de flytte tilbake, og fredag 22. august ble barnehagen re-åpnet med barnehagebyråden til stede.

Det er høysesong for åpning av barnehager som er rehabilitert innenfor potten på 150 millioner årlig som Omsorgsbygg har fått tildelt for å ta det verste vedlikeholdsetterslepet på byens barnehager. Totalt blir 20 barnehager rehabilitert over en fireårsperiode, og Sloreåsen i Søndre Nordstrand er blant de fem første som er ferdigstilt og tatt i bruk.

- Det er viktig for både store og små å ha pene og gode bygg å være i. Man trives bedre da, sa byråd for kunnskap og utdanning, Anniken Hauglie, som tok seg god tid til å se på barnehagen og snakke med barna.

Bygget fremstår som nytt, og har fått nye overflater inne og ute.

- Det er også nytt elektrisk anlegg, sanitæranlegg og kjøkken. I tillegg har dere sikkert merket at det er blitt bedre inneklima og bedre lyddemping i rommene. Omsorgsbyggs visjon er bedre bygg, bedre liv, og resultatet av arbeidet som er nedlagt her oppfyller den visjonen, sa Omsorgsbyggs nylig tiltrådte eiendomsdirektør, Torge Railo.

Den formelle åpningen av barnehagen, sprekking av fire ballonger med konfetti inni, ble foretatt av fire førskolejenter, som alle var særdeles glade for å komme tilbake til Sloreåsen.