Administrerende direktør Saeed Mohammed Al Tayer i DEWA (til venstre) priser regjeringen i det arabiske emiratet Dubai, som vil at ett av fire bygg 3D-printes innen 2030. Foto: DEWA

- Ett av fire bygg skal 3D-printes i Dubai innen 2030

I Dubai har verdens første 3D-printede laboratorium blitt kontrahert. Emiratet satser hardt på den futuristiske byggeteknikken.

3D-printing av bygg har så langt vært et kuriøst unntak på den internasjonale byggearenaen. I det arabiske emiratet Dubai har man dog snakket høyere og oftere om teknologien enn andre steder, og kunne i fjor smykke seg med å ha verdens første printede kontor.

I oktober ble også kontrakten om å bygge verdens første 3D-printede laboratorium skrevet under i Dubai, og laboratoriet skal nettopp forske på 3D-printing og droneteknologi. Dette blir også det første bygget i Dubai som printes på plassen, og ikke printes i fabrikk for så å monteres.

Dubai-baserte Convrgnt Value Engineering vant kontrakten, og administrerende direktør Saeed Mohammed Al Tayer i DEWA (Dubai Electicity & Water Authority) forteller prosjektet er en del av en større strategi for De forente arabiske emirater.

– Byggingen av den 3D-printede laben, ved Mohammed bin Rashid Al Maktoum solcellepark, reflekterer vårt pågående arbeid med å nå vår vise regjerings direktiver. Dubais 3D-printstrategi er et unikt globalt initiativ for å bruke teknologi i menneskehetens tjeneste, samt heve De forente arabiske emiraters og Dubais status som et ledende nav innen 3D-printteknologi innen 2030.

Innen da har Dubais statsoverhode sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum uttalt at han ønsker at 25 prosent av alle nybygg i Dubai 3D-printes.

Det skriver nettsiden 3dprint.com.