Illustrasjon: Santiago Calatrava VallsIllustrasjon: Santiago Calatrava VallsIllustrasjon: Santiago Calatrava VallsIllustrasjon: Santiago Calatrava VallsIllustrasjon: Santiago Calatrava VallsIllustrasjon: Santiago Calatrava VallsIllustrasjon: Santiago Calatrava VallsIllustrasjon: Santiago Calatrava VallsIllustrasjon: Santiago Calatrava VallsIllustrasjon: Santiago Calatrava Valls

Bygger hengende hager høyere enn Burj Khalifa (Bildekarusell)

Eiendomsutvikler Emaar Properties skal slå sin egen høyderekord i Burj Khalifa når de bygger et nytt Dubai-tårn til verdensutstillingen i 2020.

Utviklingsselskapet bak verdens høyeste bygning, Burj Khalifa i Dubai, gikk i april ut med planene om å bygge enda høyere. Til verdensutstillingen i Dubai i 2020 skal utvikler Emaar Properties åpne et tårn som skal bli akkurat høyere enn det 828 meter høye bygget som i dag har posisjonen som verdens høyeste.

Akkurat hvor høyt tårnet blir, har ikke utvikleren ønsket å gå ut med.

Tårnet skal bli midtpunktet i utviklingsområdet Dubai Creek Harbour, og er løst basert på de mytiske Babylons hengende hager. Med både handel og hotell, innendørs park og roterende utsiktsplattformer, er det er utradisjonelt bygg som planlegges. Tårnet forankres og stabiliseres med store stålkabler, og både tårn og kabler skal lyssettes.

Det er spansk-sveitsiske Santiago Calatrava Valls som står bak designet.

– Designet passer perfekt til vårt krav om et landemerke som definerer den urbane kjernen til Dubai Creek Harbour. Med tårnet leverer vi en tiltrekkende destinasjon som på lang sikt vil være av økonomisk verdi for Dubai og Emiratene, sier styreformann i Emaar Properties, Mohamed Alabbar, i en pressemelding fra utvikleren.

Ifølge en artikkel på bloomberg.com, skal tårnet ha utkikksplattform, hager og opptil 20 etasjer tilgjengelige for handel og turistvirksomhet.