Angela Merkel og Erna Solberg skal åpne NordLink 27. mai. Foto: Markus Schreiber, AP/NTB scanpix

Erna Solberg og Angela Merkel åpner NordLink

Torsdag 27. mai blir den første strømforbindelsen mellom Norge og Tyskland offisielt åpnet av statsminister Erna Solberg og forbundskansler Angela Merkel.

Den undersjøiske strømkabelen NordLink går mellom Agder og Schleswig-Holstein. Forbindelsen skal være verdens lengste av denne typen i drift og et av Statnetts største prosjekter noensinne. Hele forbindelsen er 623 kilometer lang.

- NordLink er et stort og viktig prosjekt for fremtidens klimanøytrale energisystem. Vi er stolte av å ha gjennomført dette prosjektet og med det å ha satt nok en verdensrekord. Dette er en ingeniørbragd, og det har krevd nøye planlegging og presist arbeid, sier Hilde Tonne, konsernsjef i Statnett, til Statnetts nettsider.

- Vi er glade for at statsminister Erna Solberg og forbundskansler Angela Merkel skal stå for den offisielle åpningen av NordLink, fortsetter Tonne.

For første gang kobles altså det norske og det tyske kraftmarkedet direkte sammen.

- NordLink legger til rette for at man kan få mer ut av fornybare ressurser på begge sider av kabelen, og den er et viktig bidrag for å nå målene om å øke andelen fornybar energi og slik kutte klimagassutslipp, skriver Statnett.