Foto: Entra
Foto: Entra

Entra kjøper mer på Helsfyr

Entra kjøper Fyrstikkalléen 1 på Helsfyr i Oslo for 2,4 milliarder kroner.

— Eiendommen har en av de mest attraktive beliggenhetene på Helsfyr som er en av våre definerte strategiske eiendomsklynger, sier Sonja Horn, administrerende direktør i Entra ASA i en pressemelding.

Fyrstikkalléen 1 var ferdigstilt i 2020 og har et totalareal på 39.640 kvadratmeter. Eiendommen består av tre bygningskropper sammenføyd i en atriumsløsning i første etasje. Byggets arkitektur gir fleksibilitet og profileringsmulighet for leietakere av ulike størrelser og er 100 prosent utleid.

Fyrstikkalléen 1 ligger i umiddelbar nærhet til Entras eksisterende bygningsmasse ved kontorklyngen på Helsfyr, noe som gir stordriftsfordeler innen forvaltning, drift og utleie, og gir leietagerne god service fra et dedikert team som allerede har god kjennskap til området og eiendommene.

— Med over 100.000 kvadratmeter i nye bolig- og næringsprosjekter under planlegging er Helsfyr et område i sterk vekst. Denne utviklingen vil forsterke Helsfyr som kontordestinasjon, og også bidra til å gjøre Helsfyr til et mer attraktivt boområde med urbane kvaliteter og attraktivt bygulv. Dette tror vi vil bli spesielt viktig i området omkring Fyrstikktorget, uttaler Horn i meldingen.

Ikke langt fra eiendommen i Fyrstikkalléen 1 planlegger Entra å oppføre et nytt kontorbygg langs Strømsveien mellom Helsfyr Panorama og Fredrik Selmers vei 4. Det nye bygget blir på totalt 20.000 kvadratmeter fordelt på tolv etasjer og en takterrasse.

— Fra før har Entra tre eiendommer på Helsfyr, og med kjøpet av Fyrstikkalléen 1 og prosjektet langs Strømsveien ligger forholdene godt til rette for en videreutvikling av tilbudet vårt på Helsfyr, sier Horn.