Illustrasjon: Mad arkitekter / EntraIllustrasjon: Mad arkitekter / EntraIllustrasjon: Mad arkitekter / Entra

Entra etablerer teknologisentrum i Oslo

Entras nye satsing Rebell i Oslo er tenkt å bli en ledende møteplass for teknologer i hovedstaden.

Det skriver eiendomsutvikleren i en pressemelding torsdag.

«Å lykkes med kunnskapsdeling handler om i hvilken grad den er forankret i daglig praksis. Nå etableres Rebel – en unik møteplass for teknologer midt i Oslo sentrum», skriver de.

Møteplassen skal, ifølge Entra, bidra til å gjøre Norge verdensledende på kompetanse innen IT gjennom å legge til rette for kunnskapsdeling, og samarbeid mellom næringsliv, offentlige virksomheter, fagmiljø og akademia.

– Entra har erfaring, fra blant annet Media City Bergen, og vet hvordan man bygger et hus som legger til rette for dette. Det var ingen andre aktører som var så fremoverlent og hadde den erfaringen vi trengte, så valget på samarbeidspartner var derfor enkelt, sier administrerende direktør i Rebel AS, Carl J Onstad, i pressemeldingen.

I Rebel vil både små og store teknologiavdelinger eller -selskaper som ønsker å jobbe tett på andre teknologer og få anledning til å jobbe sammen, heter det i pressemeldingen. Bygget skal kunne huse opptil 1.500 mennesker.

Sonja Horn, direktør for eiendomsforvaltning i Entra forteller at de skreddersyr bygningen og utleiemodellene etter kundens behov og for konseptet.

– Sammen med Rebel har vi utviklet et full-service produkt som møter behovet for økt fleksibilitet i en bransje som preges av raske endringer. Vi går over fra den tradisjonelle leiemodellen til en mer fleksibel løsning hvor kundene flytter rett inn i ferdig møblerte lokaler. De fysiske arealene er utformet for å stimulere til samarbeid mellom aktørene på huset med gode uformelle sosiale møteplasser som inviterer til dialog, forteller Horn.

Rebel vil stå ferdig i 2021, og huset vil da romme 27.000 kvadratmeter med kurs- og konferansefasiliteter, ulike former for kontormiljøer, restauranter, kafeer, barer og arenaer for teknologer, akademia og næringsliv. Entra eier flere nabobygg, og kan oppskalere konseptet ved behov, skriver de i pressemeldingen.