En drøm i havgapet

Mer enn 30 000 mennesker besøker Flor & Fjære-parken utenfor Stavanger hver sesong. Og la det være sagt. Dette er et besøk man ikke angrer på. Vi var der i forbindelse med at Entreprenørforeningen bygg og anlegg – EBA nylig hadde sin generalforsamling i olje-hovedstaden.

Da var det selvsagt at alle delegatene sammen med sin respektive, dro til Sør-Hidle for å se på blomsterprakten. Båtturen ut til øya tar ca 20 minutter.Årets utgave av Flor & Fjære ble åpnet 7. mai. 50 000 blomster er plantet og står klare til å ta i mot besøk.

Et besøk til Flor & Fjære begynner med en behagelig båttur som etterfølges av en omvisning i den bugnende parken – og avsluttes med en buffé. Og måltidet som serveres er også en opplevelse. Er man glad i god vin kan man også få det.

Det hele startet i 1965 da Åsmund og Else Marie Bryn kjøpte husmannsplassen Mangela på Sør-Hidle hvor de bygde en familiehytte. Siden har familien som er gartnere, omskapt den forblåste øya til et paradis. I 1987 ble Åsmund uføretrygdet og begynte å beplante området for å ha noe å holde på med. Flor & Fjære tok form, og folk strømmet til. Etter hvert ble det behov for bevertning, og i 1995 åpnet sønnen Olav og Siri, kona hans, restauranten.

Nå er det tredje generasjon, Endre Bryn, som gjør seg klar til å overta, og planene for nye utvidelser er klare.

Flor & Fjære kan stå som et eksempel på hva man kan skape om man har ideene og pågangsmotet. Dra ut og bli inspirert.

Les mer på hage.no hvor det også ligger en stor billedkarusell.