5.074 nye elbiler og 3.219 ladbare hybrider rullet ut fra ulike bilforhandlere i løpet av februar. Det viser ferske tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Elbiler og ladbare bensinhybrider toppet nybilsalget i februar

På tross av pandemien fortsetter økningen i nybilsalget. I februar ble det solgt til sammen 10.687 nye personbiler, 341 flere enn februar i fjor.

Mens det ble solgt 5.074 nye elbiler, rullet 3.219 nye ladbare hybrider med bensinmotor ut fra ulike forhandlere i februar. Salget av ladbare hybrider med dieselmotor sto for 1,5 prosent, skriver Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) i en pressemelding.

– Salgstallene viser ganske tydelig at det fortsatt er en del nybilkjøpere som har behov for biler som ikke bare har batteridrift. For mange er den beste løsningen en bil uten rekkeviddeutfordringer, en bil som både kan kjøres rent elektrisk og med bensin eller diesel når det trengs, sier administrerende direktør Øyvind Solberg Thorsen i OFV.

Blant de fem mest solgte bilmerkene for februar er blant annet BMW og Audi, på toppen av lista finner vi Volvo.

– Det er første gang siden desember 2014 at Volvo topper månedslisten i bilsalget når det gjelder bilmerke. Volkswagen har ofte ligget i toppen, men denne måneden ligger de på en sjetteplass, sier Thorsen.

De tre mest solgte bilmodellene var Toyota RAV4, Volvo XC40 og Audi e-tron.