Illustrasjonsfoto.

Dro på firma-cruise tre måneder før konkurs

Entreprenørselskapet BKC bygg spanderte cruise i Dubai for de ansatte og ektefeller tre måneder før selskapet ble slått konkurs.

Budstikka melder at flere av kreditorene etter konkursen stusset på at selskapet kunne bruke 200.000 kroner på turen, samtidig som de skyldte millionbeløp.

– De må ha hatt noen penger, og de brukte ikke pengene til å betale oss, sier daglig leder hos en av de største kreditorene Rune Berntsen i RB Graving og Transport til avisen.

Bobestyrer Andreas Christensen forteller at turen er en del av granskningen av BKC bygg-konkursen, men at de ennå ikke har konkludert. Samtidig påpeker han at selskapet bare en måned etter at turen var bestilt hadde en negativ egenkapital på over 6 millioner kroner.

BKC-eier Benny Christiansen er klar på at turen ikke kostet kreditorene noe, og er heller ikke enig med bobestyrer om at selskapet hadde negativ egenkapital.

– Turen var et løft for hele selskapet. Det var leit at vi ikke kunne avbestille den da situasjonen ble vanskelig. Vi ville ikke fått noe igjen om vi hadde avbestilt. Turen ble offentliggjort på julebordet i 2011, sier Christiansen.