DN: Frp godtar at bomløsning trekker ut i tid

Fremskrittspartiet erkjenner at det ikke blir noen bomløsning denne uken, og at det vil ta tid å finne en løsning mellom de fire regjeringspartiene.

Overfor Dagens Næringsliv bekrefter Siv Jensens statssekretær Atle Simonsen at det ikke blir innkalt til landsstyre denne uken. Samtidig sier partiets parlamentariske leder Hans Andreas Limi at det internt i Frp er enighet om å stemme for de tre bompengeprosjektene som skal vedtas i Stortinget onsdag, skriver avisen.

Det skapte bruduljer da behandlingen av to av prosjektene ble utsatt. De skulle opprinnelig behandles 5. juni, samme dag som Frp holdt sitt ekstraordinære landsstyremøte hvor bompengesituasjonen ble drøftet.

Etter at Carl I. Hagen i vår fikk partiets landsmøte med på et vedtak om å bruke oljefondet til å slette bompengegjeld på inntil 100 milliarder kroner, så skjøt bompengemotstanden i partiet fart.

Nå kan det se ut til å ha roet seg, og ifølge DNs kilder skal det være forståelse for at det vil ta tid på finne en løsning mellom de fire regjeringspartiene.

Ifølge kilder i regjeringspartiene, som DN har vært i kontakt med, blir det ikke noen enighet denne uken. På spørsmål om det egentlige slaget om bomløsning dermed står i budsjettkonferansen i slutten av august, svarer Limi følgende til avisen:

– Det er naturlig at det som koster penger må forankres i statsbudsjettet for neste år.